YAVUZ'UN SULTANLIĞI NASIL KALKTI !

Almanlar'ın Goben ve Breslau kruvazörlerinin Çanakkale Boğazı'ndan içeri girerek Osmanlı Deyleti'nin karasularına sığınmaları, Osmanlı peyleti'nin Birinci Dünya Harbi'ne girmesini kesinleştirmişti. Bu iki gemi beş milyon Osmanlı altınına satın alındı, isimleri 'Yavuz Sultan Selim' ve 'Midilli' olarak değiştirildi. Lâkin Cumhuriyet sonrasında "Sultan Selim" kısmı, tipik bir Osmanlı düşmanlığına kurban giderek bir anda kaldırılıverdi.

Meşhur Türk dostu Fransız yazar Cladue Farrere, bu mevzudaki şaşkınlığını şöyle belirtiyordu: "Günümüzün Cumhuriyetçi Türkleri, kendilerini Bayezid in torunları değil de Cengiz'in torunlan sayıyorlar." (Türkler'in Mânevî Gücü, sn. 198)

Farrare, Yavuz Sultan Selim, Fâtih Sultan Mehmed ve Kanuni Sultan Süleyman'la iftihar etmekten korkulmasına bir mâna veremiyor, Ve aynı eserin 200. sayfasında, "Size tuhaf bir şey söyleyeceğim" diyerek şöyle devam ediyor:

"Onların gözünde bütün bunlar değersiz şeyler. İsbatını mı istiyorsunuz? Cumhuriyet donanmasında bir zırhlı var: Almanlar'ın eski Goben zırhlısı. Bu geminin adını değiştirmek yeni bir İsim vermek gerekti. Çok haklı olarak Yavuz Sultan Selim adı teklif edildi, ama, Çankaya Hükümeti buna râzı olmadı. Kısaca, Yavuz denmesini uygun buldu. Osman'ın kanı, Ankara'daki adamlar için tarihten silinmesi gereken nefret edilecek bir şey hâline geldi. Tahripkar ve zâlim Cengiz'ler, sayısız saraylar yaptıran, mâbedler inşa ettiren, yollar açan, bu kadar eyâleti Türk topraklarına katan bunca hükümdara tercih edilmektedir..."

1996-10-03
Fazilet Takvimi