Kanuninin ölümü

Bütün bölüm kanunin hastalığına

55. bölüm tamamen kanuni sultan süleymanın hastalığı ve ölüm ihtimali üzerine geçiyor..

Şehzade mustafanın tahta geçme sahnesi vs.

Kanuni’nin cenaze namazı da iki defa kılındı

Kanuni’nin cenaze namazı da iki defa kılınmıştı

Merhum Erbakan’ın cenaze namazı, biri Ankara Hacıbayram Camii’nde, öbürü İstanbul Fatih Camii’nde olmak üzere iki defa kılındı. Bu durum kafaları karıştırdı, zira Hanefi mezhebinde ilk cenaze namazı geçerlidir, sonrakiler mekruhtur, yani hoş görülmez. Akla şu soru geliyor: İstanbul’dakiler cenaze namazını boşuna mı kıldılar?

Kanuni Sultan Süleyman'ın ölümü neden gizlendi?

Kanuni Sultan Süleyman Han (r.a.) ölümü ve ölümünün gizlenme nedenleri. 6-7 eylül 1566'da sabaha karşı vefat eden Kanuni Sultan Süleyman'ın cesedi tahtın altına gizlenmişti.

Kanuni Sultan Süleyman 1566 yılında hasta olduğu halde on üçüncü ve son seferi olan Zigetvar üzerine sefere çıktı. Bu sırada yetmiş üç yaşındaydı ve hükümdarlığının kırk altıncı yılındaydı. Zigetvar şehri etrafı surlarla ve nehirle çevrili üç kısımdan oluşuyordu. Bu yüzden hemen netice alınamadı. Kuşatmanın son gününe yaklaşıldığında hastalığı iyice artan hükümdar 6-7 eylül 1566 gecesi sabaha doğru vefat etti.

ADINI SÜLEYMAN KOYDUM


İleride Avrupa krallarının, atının üzengisini öpmek için sıraya geçecekleri büyük bir devlet adamı olacak olan Kanuni'nin 27 Nisan 1495 günü doğum haberi, Yavuz Sultan Selim'e ulaştırıldığında, huşû içinde Kur'ân okumakta olan baba Yavuz'un, okumakta olduğu . Kur'ân-ı Kerim'den başını kaldırarak: "Adını Süleyman koydum" deyip Kur'ân okumaya devam ettiğini...

Ve o anda okuduğu âyetin mealinin, "O muhakkak ki Süleyman'dandır ve o (mektubun ilk satırı) Bismillâhirrahmânirrahîm'dir." (S. Neml. 30) olduğunu...

7 Eylül 1566'da Zigetvar'da vefat ettiğini ve kabrinin Süleymaniye Camii yanındaki türbede bulunduğunu...